Ett nummer - Alla svar:  +46 (0) 771 375 700   Dygnet runt - Alla dagar

Ring: +46 (0) 771 375 700   Dygnet runt

Modejätten VARNER med varumärken som Dressmann, Bik Bok, Cubus, Carlings m.fl. har valt Ecus som tullpartner till sitt stora centrallager i Vänersborg.

Det toppmoderna centrallagret på 47 000 kvm vid Trestads Center ger service till ca 1 600 butiker runt om i Norden och Europa.

Här berättar Andreas Johansson, Tull- & importchef på Varner, om centrallagret och tullsystemet från ECUS. (VIDEO - 3 minuter)

 

Tullodden - ger svar på dina frågor om tull.

Vill du veta mer om vad som händer inom tullområdet och få senaste nytt?
Lyssna på TULLPODDEN med Rickard Ydrenäs och Peter Jacobsson som samtalar med gäster om Tull.

 

 

 

 

Tullkonsultföretaget Ecus & EDI-företaget Tyringekonsult hälsar dig varmt välkommen till årets upplaga av Tullgalan den 24 maj på hotell Arken i Göteborg.

Vi kan utlova en eftermiddag fylld med intressanta talare & senaste nytt inom tullområdet. Här är lite smakprov på vad som kommer att finnas på programmet:

 • Utmaningar branschen står inför rörande Brexit. Med bland andra Aidan Liddle från Brittiska ambassaden.
 • Nya tullregler för import från Kina med representanter för PostNord.
 • Nyheter inom EU-regelverk

Eftermiddagen avslutas med middag och underhållning i trevligt sällskap.


PROGRAM

14:00

 • Välkommen – Peter Jacobsson & Andreas Risberg
 • Frihandel eller protektionism? Presentation av Åke Weyler
 • Brexit – tal av Aidan Liddle, brittiska ambassaden & frågestund
 • Brexit – panelsamtal & frågestund


Kaffepaus

 

 • Nyheter inom tull – tullager, UCC, REX med mera
 • Peter Jacobsson & Ton Van Grinsven om nytt samarbete
 • Customs support – Ton Van Grinsven
 • Tyringe informerar

 

Kaffepaus

 • Paneldebatt om Kinapaket med bland andra PostNord
 • Expressförtullning i Norge
 • Ecus

19:00 

 

 

Norska tulldirektoratet har förberett en guide för införande och utvärdering av påföljder för överträdelse av tullagen § 16-17.

 

Information från norska Tolletatet
--------------------------------------------------------

Ny veileder om overtredelsesgebyr

Tolldirektoratet har utarbeidet en veileder for ileggelse og utmåling av overtredelsesgebyr etter tolloven § 16-17.

Adgangen for Tolletaten til å ilegge administrativt tillegg til merverdiavgift ble fjernet 1. januar da forvaltningsansvaret for innførselsmerverdiavgift ble overført til Skatteetaten og merverdiavgiftsloven § 13-3 ble opphevet.

Tolletaten har fra samme tidspunkt fått hjemmel i tolloven § 16-17 med tilhørende forskriftsbestemmelser til å ilegge overtredelsesgebyr for brudd på mange av pliktene i tolloven.

Overtredelsesgebyr skal bidra til effektiv sanksjonering og stimulere til etterlevelse av tollregelverket.

I henhold til veilederen kan Tolletaten gi et overtredelsesgebyr fra 1 til 10 rettsgebyr ved første gangs overtredelse. Ved annen gangs overtredelse dobles gebyret og så videre.

Ett rettsgebyr utgjør pr. 1. januar 2017 kr 1049.

Eksemplene på pliktbrudd som listes opp i utmålingsskjema er ikke uttømmende, og skjema må leses i sammenheng med veilederen.

 

Mer information:

Veilederen for utmåling og ileggelse av overtredelsesgebyr »

Utmålingsskjema

 

 

Från söndagen 29 januari kommer vi att ha dygnet runt öppet i Svinesund mellan söndag och fredag.

Vi håller alltså konstant öppet på veckorna från söndag 15:00 till fredag 18:00.

Varmt välkomna!

slide svinesund

karta samarbete europa

Nordiska Ecus och europabaserade Customs Support International ingår tullsamarbete som ger bättre service och import/exportmöjligheter för sin kunder.
Med totalt 150 tullexperter i 8 länder kan man erbjuda gränsöverskridande rådgivning och tullhantering som säkrar effektivitet och ekonomi för europeiska och internationella import/export-företag.

Även om tullförordningarna i Europa börjar likna varandra, så har varje land sin tolkning av lagar och förordningar - och även med den nya europeiska tullförordningen UCC (unionstullkodexen), så kommer det fortfarande finnas skillnader hur olika länder hanterar olika tullfrågor. Ecus och Customs Support International (CSI) har därför tagit steget in i ett samarbete, där man kan erbjuda gränsöverskridande tullkunskap på Europanivå. CSI med säte i Benelux-länderna och Tyskland - och Ecus med säte i de Nordiska länderna.

- Med en kvalitetssäkrad dokumenthantering minimerar vi riskerna för onödiga och felaktiga förtullningar för våra kunder, och med Ecus som professionell samarbetspartner kan vi försäkra oss om att våra europeiska kunder får samma service, effektivitet och kvalitet, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, även i de Nordiska länderna, säger Maarten Bedaf, VD för Customs Support International.

- Ecus företagskultur innebär att vi dagligen arbetar med att hitta nya förbättringar för att effektivisera och att ta fram kostnadsbesparingar i den totala värdekedjan för våra kunder. Vi är nu mycket glada över att ha funnit den rätta samarbetspartnern för Benelux-länderna och Tyskland, säger Peter Jacobsson, MD för Ecus.

Ecus och Customs Support arbetar i nära samarbete för att säkerställa att kunderna får de bästa tullösningarna i Norden, Benelux och Tyskland. Genom att använda kraften och kunskaperna hos ett team av över 150 tullexperter, i kombination med en integrerad och stark IT-plattform, är man övertygade om att kunna ge sina kunder en stor värdeökning i tjänsteutbudet.

Länder:
Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg & Tyskland.

Tullkontor:
Götenborg, Strömstad, Ed, Svinesund, Halden, Hirtshals, Rotterdam, Amsterdam-Schiphol, Hazeldonk, Coevorden, Antwerp, Hamburg.


För mer information - kontakta:
Peter Jacobson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) • www.ecus.se
eller Ton van Grinsven
(Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) • www.customssupport.com

Kom och besök oss på Tulldagarna!

Ecus finns bland utställarna på alla tre orterna 7 Oktober i Göteborg, 8 Oktober i Malmö, 13 Oktober i Stockholm.

 

tulldagen1

Läs mer på Tullverkets hemsida.

Vi har öppet 7.00-22.00 Måndag-Torsdag, 7.00-18:00 Fredagar, samt 15.00-23.00 på Söndagar, (Lördagar stängt), på vårt nya nya kontor i speditionsbyggnaden på Svinesund kontrollområde, Norska sidan.

Välkomna!

Från 1 januari 2015 skall alla svenska momsregistrerade företag redovisa sin importmoms till Skatteverket i stället för till Tullverket.


Sammanfattning

De nya reglerna innebär i korthet att en importdeklaration skall upprättas för all import, oavsett om varan som importeras är belagd med tullavgift eller ej. I de fall tull utgår på varan skall detta betalas till Tullverket. I importdeklarationen skall ett monetärt tullvärde deklareras, som tillsammans med andra avgifter, såsom inrikesfrakt och terminalkostnader, deklareras av importören till Skatteverket i momsdeklarationen. För företag eller privatpersoner som inte är momsregistrerade gäller fortfarande de gamla reglerna. Detta innebär att moms betalas till Tullverket i samband med att importdeklarationen klareras

Kom och besök oss på Tulldagarna! Ecus finns bland utställarna på alla tre orterna; 7 okt i Malmö, 9 okt i Göteborg, 21 okt i Stockholm.

 

banner tulldagarna 2014

Vi gratulerar Jula till vinsten i kategorin "Årets logistikinnovation" i Retail Awards 2014. 

Jula vann Årets logistiklösning för att ha genomfört effektiva och miljövänliga tågtransporter av gods, och därmed minskat på lastbilstransporterna.

Ecus medverkar på Stora Connect dagen på Svenska Mässan den 10 april 2014 med temat internationalisering och Global CONNECTions.

Läs mer om Connectdagen »

Ecus AS öppnar nytt kontor i speditionsbyggnaden på norska sidan Svinesund. Kontoret kommer att öppna i början av 2015, officiellt öppningsdatum meddelas senare.

Nu har vårt nya kontor i Halden öppnat och ni är varmt välkomna in på en kopp kaffe och lite "tullprat". Vi finns på Svinesundveien 339,1789 Berg i Østfold. Kontakta Morten Simonsen på telefon +47 90831168.

Den utlysta tjänsten är nu tillsatt och vi tackar alla som visat sitt intresse.

Morten Simonsen, tidigare VD i Terminalservice AS, är anställd som VD i det norska bolaget.