Ett nummer - Alla svar:  +46 (0) 771 375 700   Dygnet runt - Alla dagar

Ring: +46 (0) 771 375 700   Dygnet runt

Ecus AB kan bistå med all dokumentation som krävs för handel inom och utanför EU. På våra kontor och kundcenter får du hjälp med de frågeställningar som kan tänkas uppstå vid inköp, försäljning, förädling eller transport vid internationell handel.

Ecus bevakar nyheter från Tullverket och andra viktiga instanser och vi vet allt om nya lagar, förordningar och förenklingar. Vi har ett stort utbud av tjänster och vår duktiga personal står alltid beredda att guida dig i de snåriga tullreglerna.

Vi har dygnet runt service för att hjälpa till med eventuella frågeställningar i samband med gränspassagen.

Vi hanterar alla typer av tulldokument och tulldeklarationer som krävs för gränspassering i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Intrastat är ett system för att samla information och ta fram statistik gällande varuhandeln mellan länder inom Europeiska Unionen (EU). Även om det inte krävs någon tulldokumentation inom EU finns ändå kravet om detaljerad rapportering gällande handeln. Information lämnas på varunivå där man använder sig av samma statistiska nummer som vid tullhanteringen.

Ecus kan hjälpa er med processen kring hur, var och när Intrastat ska rapporteras till de statistiska byråerna samt om ni så önskar lämna in uppgifterna åt er.